Ostry sos czosnkowy z Chili

5/8/2016    |    Czas wykonania: 20 min.

Zobacz więcej

Ryż kokosowy

5/8/2016    |    Czas wykonania: 15 min.

Zobacz więcej

Ryż smażony z jajkami

5/8/2016    |    Czas wykonania: 20 min.

Zobacz więcej

Biały ryż

5/8/2016    |    Czas wykonania: 15 min.

Zobacz więcej

Sałatka z pędów bambusa

5/8/2016    |    Czas wykonania: 20 min.

Zobacz więcej

Makaron po Seczuańsku

5/8/2016    |    Czas wykonania: 40 min.

Zobacz więcej

Tajska sałatka z wołowiną

5/8/2016    |    Czas wykonania: 40 min.

Zobacz więcej

Chińska zielonka jarzynowa

5/8/2016    |    Czas wykonania: 30 min.

Zobacz więcej

Cukinia z makaronem

5/8/2016    |    Czas wykonania: 30 min.

Zobacz więcej

Kurczak z Grila

5/8/2016    |    Czas wykonania: 50 min.

Zobacz więcej

Kurczak z TERIYAKI

5/8/2016    |    Czas wykonania: 40 min.

Zobacz więcej

Lwie głowy

5/8/2016    |    Czas wykonania: 80 min.

Zobacz więcej

Pierożki z wieprzowiną

5/8/2016    |    Czas wykonania: 70 min.

Zobacz więcej

Smażone steki wołowe

5/8/2016    |    Czas wykonania: 60 min.

Zobacz więcej

Pieczona ryba

5/8/2016    |    Czas wykonania: 75 min.

Zobacz więcej

Krewetki w sosie Chili

5/8/2016    |    Czas wykonania: 60 min.

Zobacz więcej

Kapusta kwaśno-ostra

5/8/2016    |    Czas wykonania: 45 min.

Zobacz więcej

Ogórek słodko-kwaśny

5/8/2016    |    Czas wykonania: 25 min.

Zobacz więcej

Chrupki krewetkowe

5/8/2016    |    Czas wykonania: 35 min.

Zobacz więcej

Zupa śniadaniowa Misio

5/8/2016    |    Czas wykonania: 50 min.

Zobacz więcej

Najbardziej Popularne

Dlaczego My?

Kuchnia chińska i inne kuchnie azjatyckie jeszcze 50 lat temu były mało popularne w Europie i uznawane za egzotykę. Obecnie to się zmieniło, ponieważ kuchnia azjatycka jest znana niemal wszędzie i ma wielu wielbicieli – najlepszym dowodem na to są wciąż powstające chińskie restauracje i bary. Co więcej wielu Europejczyków tak przepada za orientalnymi daniami, że sami teraz próbują przyrządzić te potrawy we własnym domu.

Większość prezentowanych przepisów jest łatwa do przygotowania. Nie wymagają długiego gotowania ani specjalistycznych urządzeń (poza dużą patelnią lub wokiem).

Wszystkie dania można spożywać ze smakiem na codzień, a wiele z nich z powodzeniem można podawać na wykwintnych przyjęciach.

Dołożyliśmy starań, by przedstawić możliwość zastępowania mniej znanych składników bardziej znanymi i łatwo dostępnymi zamiennikami, bez szkody dla smaku i wyglądu potrawy. Często podajemy też i oryginalne składniki, gdyż można je kupić w azjatyckich sklepach spożywczych.